עוגת טחינה – הפתרון האידאלי לפינוק מתוק ובריא

אתם מנסים בכל כוחכם לאכול בריא יותר אבל בלילה, כשכולם הולכים לישון ומי שנשאר הכי זמין הוא המקרר, איך אפשר שלא להסתער? אין ספק כי ירידה במשקל, אימוץ אורח חיים בריא יותר או הקפדה על צריכת מזונות בעלי איכות גבוהה – מהווים אתגרים ההולכים ונעשים קשים יותר בעידן בו ההיצע התרבותי הקולינארי הוא עשיר כל כך שחייבים לקחת לפחות משהו קטן. המשמעת העצמית הנדרשת לצורך תחזוקה פיזית בריאה של הגוף במצבים שונים – בהפסקה מהעבודה, בארוחות משפחתיות ועוד – כל אלו מצריכים אותנו לעמוד על המשמר ולהימנע מדברים טעימים, גם כאשר הם ממש זמינים ואנחנו ממש רעבים. איך עושים את זה?

בפחות ממשפט אחד אפשר לקרוא לזה – עוגת טחינה. עוגת טחינה מבטיחה לא רק טעם איכותי אלא גם בחירה בבריאות ובשמירה על הגוף שלכם. כי אם כבר אתם חוטאים במתוק, ויודעים לשמור על הגבולות שלכם גם כשאתם צורכים משהו מתוק, האם לא עדיף להבטיח כי תצרכו משהו מתוק וגם בריא?

ידוע כי לטחינה יש סגולות בריאותיות רבות ומגוונות. בין הסגולות הבריאותיות של הטחינה אפשר למצוא ויטמינים מקבוצת B וכן מינרלים כמו סידן, ברזל, אבץ, מגנזיום וכן חומצות שומן שונות ביניהן אומגה שש ואומגה תשע. נוסף על אלו תמצאו בטחינה נוגדי חמצון כמו ליגננים ופיטוסטרולים המסייעים לתפקוד השוטף של מערכת העיכול וכן משפרות את התפקוד של בריאות העצמות והשרירים.

היתרונות הרבים של הטחינה מאפשרים לה להיות כזאת המבטיחה חוסן פיזי ובריאותי המגביר את העמידות בפני מחלות שונות לאורך זמן, כך שהטחינה ידועה כבעלת סגולות בריאותיות שונות. נוסף אלו אלו, מחקרים מלמדים כי הטחינה גם משפרת את תפקוד הפעילות המוחית ומגנה על תאי הכבד. גם לחולים במחלות כרוניות, צריכת טחינה מסייעת בתפקוד בריא יותר של הגוף המסייע לו להתגבר על בעיות אלו.

שילוב טחינה בתפריט

שילוב טחינה בתפריט הוא הרבה יותר קל ממה שנדמה. ולא, אנחנו לא מתכוונים רק לטחינה בסלט או בסנדביץ'. נכון שהכי קל לשפוך טחינה לתוך הסנדביץ' והופ, הפכתם אותו לארוחה שכיף לאכול, אבל לא פחות חשוב מכך הוא להפוך את הטחינה לכזו שבריא לאכול אותה. שכן בצריכת הטחינה בכמויות גדולות עלולה להיווצר פעילות הפוכה, כזו התורמת להשמנה ובעקבות כך להתדרדרות הבריאות הפיזית של הגוף.

יצירת עוגיות טחינה מבטיחה לא רק את השקט הנפשי בידיעה שהשקעתם בעצמכם את ההשקעה הרצויה, אלא לא פחות חשוב מכך, הענקתם לעצמכם הזדמנות לאכול טוב וטעים בצורה שאינה מעיבה על הגוף ואינה פוגעת בו. ואפילו נתתם לעצמכם פינוק ממשי שמעשיר את חוש הטעם ומרגיע את הצורך במתוק. משום שהפחמימות המצויות בעוגיות טחינה אינן מתפרקות בגוף במהירות, גם הצורך במתוק מוזן לטווח ארוך ואינו יוצר צורך בצריכת סוכר מידית שוב.

דילוג לתוכן