צריכת גז

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

צריכת גז

השימוש בגז כמקור אנרגיה בישראל נמצא בעלייה. מזה שנים, נעשה שימוש בגז ביתי למטרות בישול (כיריים, כידוע, פועלות על גז מסוג זה, שקרא גפ"מ). עם זאת, צריכתצריכת גז הגז שכאמור עולה משמשת כיום גם ביישומים אחרים. כך לדוגמא גז (גז טבעי) משמש לטובת הנעת כלי רכב שעברו טיפול לשימוש בגז. בנוסף, השימוש רווח במתקני תעשייה שונים, בחלק מתחנות הכוח ובמתקנים לייצור אנרגיה ועוד.

כיצד ניתן לדעת כמה גז בישול אנו צורכים?

לפני שנעבור לסקירה של נתונים חשובים בנושא של צריכת גז טבעי בישראל, נתחיל עם צריכה של גז בישול. גז פחמימני מעובה משמש הן צרכנים ביתיים והן צרכנים תעשייתיים, בענפי הבישול והמסעדנות ועוד. אספקת גז בבלונים או במערכת מרכזית (צובר) עוברת דרך מונים. כך, כל צרכן יכול לבצע מעקב אחר הצריכה השוטפת. היקף הצריכה והשימוש נמסר לצרכנים גם בחשבון החודשי וכך ניתן לזהות חריגות בצריכה ועלויות שימוש.

מכשירים שונים שעושים שימוש בגז, כיריים, גריל גז, מחממי מים וכיוצא באלה, הינם בעלי צריכה ידועה. היצרנים נוהגים לפרט את צריכת הגז של המכשיר, אך נוכל לתת להלן כמה נתונים מעניינים וכלליים בנושא. כיריים בשימוש ביתי, שעושים שימוש במבערי גז סטנדרטיים, צורכים עד 200 – 250 גרם גז לכל שעת שימוש. לעיתים הצריכה נמוכה יותר, כאשר מדובר על מבערים קטנים. כיריים בשימוש תעשייתי עשויות לצרוך פי שתיים ויותר ביחס לכיריים ביתיות, כלומר 300 עד 400 גרם גז בישול לשעה ויותר. גזיה נישאת עשויה לצרוך עד 100 – 150 גרם גז לשעה.

מה חושבים המומחים על צריכת גז בישראל?

את דעתם של המומחים לגבי צריכת גז בישראל אפשר לחלק לכמה סוגיות מרכזיות. למשל:

  1. צריכת גז בישול באמצעות מתקנים חדישים (צוברים) נמצאת בעליה. זהו נושא חיובי שכן מערכת מרכזית שמשרתת בניין אחד או כמה בניינים נחשבים לבטיחותית יותר.
  2. השימוש בגז למטרות הסקה או חימום מים נמצא בעליה. זהו פתרון שמהווה חלופה לשימוש בחשמל (המופק מפחם או נפט) ולצרכן זהו פתרון יעיל ומהיר.
  3. שימוש בפתרונות טכנולוגיים כגון שילוב בין חימום מים בגז לבין קולטי שמש מספקים פתרון אופטימלי מבחינה אנרגטית והפחתת זיהום סביבתי.
  4. נכון לשנת 2020, ישראל לא עומדת ביעדים של עצמה לשימוש בגז טבעי.
  5. גורמים בתעשייה סבורים כי גורם מרכזי שמפריע להתרחבות צריכת הגז בארץ הוא עיכובים בהקמת תשתיות. בפרט – תשתיות הולכת גז לצרכנים גדולים במגזר התעשייתי.

מהו קצב העלייה בצריכת הגז בישראל?

על פי סקירה שהוצגה בכנסת, ניתן לראות עלייה מתמדת בצריכה של גז טבעי בארץ. הדבר בא לידי ביטוי מוחשי בפריסת צנרת. בשנת 2019 היקף צנרת הגז שנפרסה, לצורך חלוקה או הובלת גז טבעי, עלה בקרוב ל-15 אחוז לעומת שנה קודמת. בשנה שלאחר מכן חלה עלייה נוספת של 30 אחוזים. ב-2019 הושקעו יותר מעשרים מיליוני שקלים חדשים בחיבור צרכנים נוספים למערכות גז טבעי.

כמה גז טבעי צורכים בישראל כיום?

בתחילת העשור צריכת הגז הטבעי בארץ עמדה על כ-5 מיליארד מטרים מעוקבים. בסוף העשור הכמות הוכפלה ושולשה. בשנת 2020 הצריכה של גז טבעי עמדה על מעל 16 מיליארד מטרים מעוקבים. מדובר בעליה של יותר מ-30 אחוז מהשנה הקודמת (כ-11 מיליארד מטרים מעוקבים).

 

אולי יעניין אותך גם:

קריאת מונה גז: לוקחים שליטה ולומדים לקרוא את מונה הגז שלנו

גז מרכזי בבניינים: כך מתנהל גז מרכזי בבניינים בישראל

בדיקות גז תקופתיות

קו צינור אילת אשקלון – כל מה שצריך לדעת על קצא”א

פז בית זיקוק אשדוד – על החברה ופעילותה בישראל

ניו גז כרמל – מידע על אודות החברה ופעילותה בישראל

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן