צובר גז

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

צובר גז

על פי הערכות, מרבית צרכני הגז בישראל כבר לא עושים שימוש בבלונים. בבניינים חדשים ובשכונות שנבנות בימים אלה עושים שימוש במערכות מתקדמות לאחסנתצובר גז גפ"מ (גז פחמימני מעובה) שנקראות צוברים. כעת נסביר על כל מה שרציתם לדעת על צובר גז.

עד כמה נפוץ השימוש בצובר?

על פי הערכות של גורמים ופעילים בענף, קרוב לשני שליש מהצרכנים כיום מקבלים אספקת גז באמצעות צובר. רק כ-40 אחוזים מהציבור עושה שימוש באמצעי הוותיק יותר, מכלים מיטלטלים שמכונים – בלונים.

צובר לעומת בלונים – ההיבט הבטיחותי

צובר הוא מתקן אחסון תת קרקעי, אשר בתוכו נמצא בדיוק אותו הגז לבישול, שבעבר היה מסופק בבלוני גז. יתרון חשוב במערכת החדישה נובע מכך שלמרות שמדובר במערכת גדולה, זו מערכת יחידה והרבה פחות מסורבלת. כאשר בניין או שכונה עושים שימוש בבלונים, הרי שישנם הרבה יותר חיבורים נפרדים, מה שמעלה את הסיכוי לדליפות ולתקלות. לעומת זאת, בצוברים מדובר במערכת חדישה, עם חיבור ראשי יחיד מה שמוריד באופן מאוד משמעותי את הסיכוי לדליפות גדולות ולתקלות. הביקורת והפיקוח הרבה יותר פשוטים ומהירים.

צובר – מתחת לפני הקרקע

בניגוד לבלונים המיושנים, שזקוקים למתקן ייצוב ואחיזה, הצובר הינו פתרון אסתטי בהרבה. בעוד שהבלונים נראים לעין והם והתשתית הסמוכה אליהם עלולים להחליד ולפגוע בחזות המבנה, הצובר נסתר מן העין. מדובר במערכת שמתוכננת כך שהיא תותקן בצורה לא גלויה, מתחת לפני הקרקע. זו מערכת תקנית שלא תהפוך למפגע אסתטי, לא תחליד.

הספק אחראי למילוי הצובר

צוברי הגז הינם מתקנים מודרניים שבהם, ספק הגז שלכם אחראי למילוי. אין כל סיכוי שהצרכן יזדקק לגז לבישול והצובר יתרוקן. הספקים המורשים מטפלים בנושא וזאת בניגוד למה שהיה מקובל בתחום האספקה בבלונים. כאשר בלון נגמר, על הצרכן לדווח לחברת הגז על מנת שיגיעו להעמיד בלון חדש ומלא.

איך מחושבת הצריכה?

מכיוון שצובר הינו מערכת משותפת, שמספקת גז לבניין משותף אחד או לכמה בניינים סמוכים, עולה שאלה לגבי חישוב הצריכה. בעניין זה, אין הבדל דרמטי לעומת אספקה במכלים אישיים. לכל צרכן ישנו מונה. המונה אישי הוא זה אשר עוקב אחר הצריכה. כל אחד יכול לבדוק בכל רגע נתון מה אומר המונה שמחשב את הצריכה במטרים מעוקבים. כמובן, הצריכה אמורה להיות מפורטת גם בחשבונית התקופתית שמקבלים מהספק.

האם אפשר לעבור מבלונים לצובר בבניין שלכם?

אין מניעה לעבור מאספקת גז במכלים (לרוב, של 12 ק"ג) לאספקה באמצעות צובר. לצורך כך יש לפנות אך ורק לספק גז מורשה (על ידי משרד האנרגיה). באחריות החברה להקים את המערכת על פי המוגדר בחוק, על ידי אנשי מקצוע מוסמכים. מכיוון שמדובר במערכת משותפת, יש צורך להשיג הסכמה של מרבית הדיירים בבניין או בכמה בניינים המחוברים לאותו צובר. חשוב לציין כי לאחר התקנת צובר אין אפשרות לבטל אותו ולחזור לאספקה באמצעות בלונים. אולם, כן ניתן להחליף את ספקית הגז שאחראית למילוי הצובר על ידי מכליות. גם במקרה זה, הדבר נעשה בהצבעה ובחתימות של רוב הדיירים.

האם צובר נחשב זול יותר?

השיקול לעבור לצובר לרוב איננו כלכלי נטו אלא עניין בטיחותי ואסתטי. לא ניתן לקבוע כלל שאומר שצובר יהיה יקר יותר מבלונים או להפך. יש הבדלים בהובלה ובשינוע ויש גם הבדלים בתחזוקה הקבועה. מכיוון שמדובר על שוק חופשי והצרכנים יכולים לעבור בין חברות הגז השונות, הכלל הוא פשוט. בין אם באמצעות צובר ובין אם בשיטה הישנה (בבלונים), תמיד כדאי להשוות מחירים.

אולי יעניין אותך גם:

סופר גז – מידע מקיף על פעילות החברה וסניפיה ברחבי הארץ

פז-גז – מבט מקרוב על חברת הגז פז-גז

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן